Saturday, April 7, 2012

Sumpit Trip [Lentang Lagi]

Waa...Hari update lagi....haha...Sumpit bosan....Nak wat cane...Kali ni nak story mase gi unplanned trip to Lentang....Trip ni memang on the spot, pasal hujung minggu memang xde keje nak wat....Mastermind, of coz la ak...hehe...Pasal aku tau tempat ni...Agipun tempat ni dekat kalu datang dari KL...Kalu nak diikotkan, ni kali ke-due la ak gi tempat ni...Anyway tempat ni best, memang puas hati la pegi....Unplanned trip ni terjadi pasal time tu ramai gak la membe ak yang tengah Praktikal ni xbalik umah...So, bahan-bahan nak gi trip memang kelam kabut la....Pasal sume mende nak gune xde....Xdewase lakan kalu gi bekelah xde bebeque...haha...xde feel la nanti...kahkah....So, membe yang follow rame....So ak asume korang kenal diorang termasuk name diorang...haha...
Vitara? Abaikan...


Xsilap ak trip ni ari sabtu.....Tarikh xengat dah la...banyak sangat pikir pasal kerje...haha...Tapi around bulan lepas la...Peram ayam satu malam je...Dah la tuan yang tolong peram ayam tu xpenah buat bbq...Mak die pon xreti buat....Xde experiance....haha...So,ak kasi la resipe nak wat guane bbq tue....Padahal ak gugle jah resepi tue....haha..Asenye kat myresepi.com...Carik senirik la kalu nak...haha...3 bijik kete telah dikerah untuk ke tempat kejadian...Kembara, Saga, Vitara....Kembara ngan Saga gerak sekali pasal kitorang dekat pastu jumpe Vitara dekat tol gombak...Macam bangang je cerite guna name kenderaan...haha..xpelah, blog dicipta untuk merepekkan.....

Kembara? Abaikan...

 Kitorang gerak pukol spuloh sbb nak beli barang2 bbq dulu...Abes beli barang jumpe Vitara td kat gombak...Ulang lagi...Penat mulut je bace...haha...Bia la..cite ak...Nak bace buat care bace...Hak bersuare bagi penulis ea...Pastu around pukul 11.40 gitu kot, 3 adik beradik kembar ni berjaya ditemukan di BHP tol gombak...Amek mase sengah jam gak la nak sampai Lentang tu...Kalu korang nak gi, tengok signboard je...Besar nak mampos die nyer signboard...Xpun tengok tande jalan...xsilap ak die around 50.4 kot...Pandai2 la ea....Yang xbest nyer die nyer entry nak masuk...kalau dari KL la...Agak tajam la selekoh die...Kitorang dah la bawak laju time tue...Berasap tayar Vitara mase masok selekoh tue...Sorry la kawan, ak xpenah masuk guna entry tue...huhu..pasal ak datang dari seberang jalan...Tros jumpe pintu gerbag Lentang..haha

Saga? Abaikan...

So, dah sampai carik tempat yang sesuai....Landing baik punyer tempat...Dapat tempat yang ade tapak bbq...So, senag sket lah....Tp yang xbeznyer arang yang kitorang beli tu bukan arang kayu...Arang ape tah yang bulat2 tu....Cepat sangat jadi abu....So kitorang gune la kayu-kayan yang ade kat situ...hehe..Cite mase trip ni ak dah malaz nak cite...satu je ak nak petik...air die sejuk macam basted...hahaha....Tengok jelah gambo bawah nie...huhu...

Mak-mak trip...

Tak tau nak describe ape gambo ni...Preparation kot...

Penat kot nak hidupkan bara....

Tu diaq...Macam banyak arang je dari isi...

Sos bbq tu xsedap...Nyesal ak celop...Dah kurang selera nak makan..Demn..

LOLWUT.....

Superb LOL....Ade plak orang jalan kat blakang...


p/s : Next trip pulak bile? Ulu Yam wait for us...

3 comments:

ulerxonoate said...

sumpittttt.... LOL

Anonymous said...

cis...mak2...

Nurul Anati said...

untunglarrrr~

Post a Comment