Sunday, June 5, 2011

Sumpit Trip [Lentang]

Dah lame aku tak mengupdate blog ini.... Malas walaupun tenet kat umah lagi laju dari Kp....Kat umah mestilah nak main game puas-puas....Bukan selalu pon dapat main hari-hari...*giler ke ape...Ni nak cite sikit lah pasal trip aku mase cuti sebulan kat umah nih....Walaupun sekejap aku rase puas...hahaha....Kali ni kitorang bercadang nak buat Bbq...Tempat mule-mule jadik masalah....Pasal tau mengenai air turjen tu...Tapi tak tau jalan....Google map pon xmembantu....lol....So pakai hentam jelah...Tempat paling senang nak pegi...Hutan Lipur Lentang lah....Kepale trip...Credit to Azam....beserta follower-followernya....Aku (Noridzuan Ridzuan), Syahrun, Rostam, dan Afiq.....Bagi aku jaoh gak lah tempat nih...dah macam nak g ke KL dah...Tinggal lagi bape kilometer je nak sampai Kl...Tapi driver kate tak kesah...Lenjan sajelah...

Muke first time sampai....



Port terbaek punya....



Arang beli sengget...Memang tak cukup..lol...



Ade table kot dalam hutan...Terbaeek...



 
Start berBbq...




 
Hasilnye...Memang terbaeek....Lembut gila ayam dia...



Ayam paling besar...Dilahap oleh aku...lol...Sape cepat die dapat...



 Scene mandi xleh la nak uplod...haha...tettttt...


Memang seronok dapat hangout dengan membe sekampung...Biaselah lame tak jumpe...Masing-masing belajar lain-lain tempat...Cuti pon lain-lain....Ni pon naseb baek sume cuti at the same time...Kepade yang tak de...(Noridzuan), sape suruh Lim Kok Wing tak bagi cuti....haha...Kali ni aku rase bbq yang dibuat puas lah..Tak macam bbq yang penah aku buat sebelom nih...Fully arang...Memang lah muak...Hehe....Tapi mandi tak puas pasal nak kene jage bbq....Tapi tak pe..Aku bukan suke sangat mandi kat situ...Fasal air die sejok sangat.....Macam air batu...Balek je malam tu aku ase cam nak demam....Memang memenatkan....Tapi happy...

p/s: Tak sabar nak tunggu trip setrusnye!!

2 comments:

Norridzuan Rasid said...

sngal la ko!!!cehhhh....xpe nnt g lg k!huhu

Ridzuan said...

haha...tapi lambat lagi lar....lol...

Post a Comment