Friday, April 29, 2011

0 comments

Sumpit Karok [Lazy Song - B.M.]


Kabare...Ni lagu favourite aku...Jom layan...Sekarang tengah gumbira pasal paper tinggal lagi satu jek...yeah...



Bruno Mars: The Lazy Song Lyrics

Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything

I'm gonna kick my feet up then stare at the fan
Turn the TV on, throw my hand in my pants
Nobody's gon' tell me I can't

I'll be lounging on the couch just chilling in my Snuggie
Click to MTV so they can teach me how to dougie
'Cause in my castle I'm the freaking man

Oh yes, I said it, I said it
I said it 'cause I can

Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything
Nothing at all, nothing at all

Tomorrow I'll wake up, do some P90X
Find a really nice girl, have some really nice sex
And she's gonna scream out
This is great
(Oh my god, this is great)

Yeah, I might mess around
And get my college degree
I bet my old man will be so proud of me
But sorry pops, you'll just have to wait

Oh yes, I said it, I said it
I said it 'cause I can

Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything

No, I ain't gonna comb my hair
'Cause I ain't going anywhere
No, no, no, no, no, no, no, no, no

I'll just strut in my birthday suit
And let everything hang loose
Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah, yeah

Oh, today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything

Nothing at all
Nothing at all
Nothing at all

p/s: =)

Sunday, April 17, 2011

0 comments

Sumpit Semangat [Final exam mode]


Kabareeeeee......Sekarang merupakan musim yang paling digemari oleh setiap student-student UTM...Musim tidur....Sebab ape...Sebap sekarang minggu study week...Time-time nih...Energy untuk melelapkan mate tuh lagi kuat berbanding korang masuk leture hall...hahaha...Nak start study tu memang amek mase...Biaselah..Mesti nak kene ade mood...Baru kerja boleh jalan...Tapi aku rase lah kan....Tak de lagi aku nampak student yang study bagai nak rak macam gambar kat atas tu.....Semuanyer akan tidur beralaskan lapisan empuk 5 inci kapas dan diselubungi kain kafan yang bercorak-corak dan berbau downy...Terimalah hakikatnya....Aku ade la sedikit tip tok final exam nih...

- Kanak-kanak....tidur awal
- Kanak-kanak....deactivate facebook
- Kanak-kanak....banyakkan bersukan petang-petang
- Kanak-kanak....jage kesihatan
- Kanak-kanak....jage pemakanan
- Kanak-kanak....jage solat anda

Anyway...Sekarang dah dapat sikit la mood study ni....Tapi still slow lagi untuk menyerap...hahaha...Yela...Bile tengok jadual final exam...Semanagat naik sikit...Sikit je...hahaha...Tapi bile tengok due tiga kali...Tension pon ade...Straight days kot exam...Cam siot je jadual...Kalo selang sehari boleh la jugak...Ni every days...Huh cabaran....Memang kene start dari sekarang nih...Dah tak buleh nak tangguh-tangguh lagi dah...Ape-ape pon doakan kejayaan kitorang semua dari 2scj FSKSM UTM...

 
Deskstop aku...amacam...gempak tak nak study...hahaha...

Last but not least...Aku nak mohon maap la kat semua manusia yang mengenali aku....Halalkan makan minum aku yang aku terambil secare tak sengaje...Maapkan aku kalau aku ade sakitkan hati kengkorang ke...Aku bukan saje-saje sakitkan hati anda, tapi secare tak sengaje...Gurau..biaselah...Minda separa sedar...Kita memang lah tak sedar yang kita lakukan...Tapi orang yang terasenyer...huh...Tapi, ape-ape pon nak mintak maap jugak sekali lagi dari hujung rambut sampai ke hujung cagu...Gud luck for final exam...

p/s: banyak pulak membebel....kate last but not least...tapi panjang jugak....hahaha

Sumpit Movie [Leverage]


Kabarewa..haaa...jawap...jangan tak jawap...."We provide you leverage"....jadahnyer...hahaha...Kalo korang penah dengar slogan tuh...Sumpit korang memang terbaek...Tu merupekan tag line bagi cerite Leverage....Aku nak kasi tau sama korang lah...Sumpit cerite nih mantap...Best giler....Semue members die punyer skill...Huh...Tak boleh lawan lah...Memang rugi lah kalo korang tak layan cerite nih...Tapi cerite ikot orang lah jugak kan...Taste aku..Lebey kurang cerite begini dong...

Jalan cerite...Toksah tanyer la...Semuanye aku suke...Takde lah part-part boring..Yang membuatkan korang terase nak nangis ker, yang membuatkan korang rase nak amek muke-muke diorang nih pastu jadikan kat wall facebook ke...Dan macam-macam lah...Tapi aku tau hakikatnyer zaman sekarang nih....Kau pegilah mane-mane profile facebook..Kompom ade seketul gamba orang korea or japan...Kompom punyerlah...Aku pon tak tahu ape motifnyer...Biase lah...Fan la katekan...Even aku pon cam tu jugak...hahaha...Tapi aku bukan pilih korea or japan la...Laen siket...hahaha...Korang kene tengok cite nih...Sekali layan, fuhh...Nak tengok seterusnyer lagi....

 Mastermind yang paling mantap pernah aku tengok dalam muvie...Detactive conan pon kalah...hahaha



 Ni character yang paling aku suke...Bukan suke kat die...Tapi watak die ye...Penyangak paling superb yang pernah aku jumpe dalam muvie...Siyes...



 Tengok gamba pon dah tau...Kaki pukul la...ape lagi...



 Ni pon aku suke...Hacker yang tak terkate...sumpit tenganga bile korang tengok...



Yang ni grifter...Tak berape minat ngan caracter die..hahaha...Cian die...

p/s: sedey sebab tak tengok lagi last episode season 3...Nak carik malas punyer hal....hahaha...Sape ade, roger aku...Malas nak donlot...hahaha...

Sumpit Art [Icey the text]

Hello guys. Hari ini kita akan membeku dunia dengan ais. Dalam tutorial ini saya akan menunjukkan anda bagaimana untuk membuat dan membuat teks Icey. Ini sangat sederhana, tapi anda akan menjadi Snow White. Sebelum itu, seperti biasa font yang saya gunakan berbeza dari orang lain. Nama font Kabel. Jika kamu tidak mempunyai font, anda boleh download di bawah ini. Selain itu, saya juga menggunakan berus yang tidak termasuk dalam Photoshop. Kalian bisa mendownloadnya di bawah ini dan "lah wal" anda semua mempunyai membuat teks Icey. Suka dengan tutorial.

Bertemu lagi...Lagi satu entry kesukaan aku...Macam besa la...Quote kat atas tuh...Ke faillan google translate...hahaha....Paling tak boleh belah, yang "Kalian bisa mendownloadnya di bawah ini dan "lah wal"...Jadahnyer...Lah wal...Amende la tuh....Asalnyer wal lah...Jadik menatang laen pulak bile dibunyikkannyer...Ok lah...Tutorial ni nak mengajar korang camne nak create ice text...Text yang nampak macam ais...Huuu...Tetibe ngidam eskrem...Keladi pulak tuh...Abaikan....Font aku dah provide kat bawah...Skali ngan brush lagi...Ase nak mencube...Try lah...

Kabel Font



Starbust Brush





p/s: lame giler kowt nak upload kat youtube...

Sumpit Art [Shine the text]


Hello guys. Bagaimana anda lakukan? Saya berharap kamu baik-baik saja. Hari ini saya akan mengajarkan anda bagaimana membuat teks berkilau yang kelihatan seperti teks hidup. OK, hal pertama yang harus kamu ketahui adalah sumber cahaya. Dalam tutorial ini saya akan menggunakan cahaya dari kiri atas ke kanan bawah. Kamu juga boleh memilih sudut apapun yang anda sukai. Di bawah ini adalah font yang saya gunakan dalam tutorial ini (Badan FB). Suka dengan video tutorial.

Bertemu lagi...Ni sambungan entry plagiarism aku....hahaha...Google translate still fail to convert english to malay...hahaha...Die konvert to indonesia daaa...Tapi xpe...Aku terangkan sikit la kat korang...Tutorial ni menceritekan bagaimana saudara/i nak buat shine text..Maknenyer tulisan yang berkilau-kilau...Simple je...Font yang digunekan Agency FB...Sebab font to nampak cam block sikit...Senang nak menrealkannyer... So, kat bawah nih aku provide la pade sesiape yang takde font nih...Selamat mencube...




p/s: lame giler kowt nak upload kat youtube...

Sumpit Art [Promo faculty]


video

* Ini adalah beberapa contoh video yang saya buat. Walaupun video ini pendek, tetapi juga membawa saya begitu banyak masa untuk membuatnya. Hal ini bergantung pada Laptop atau PC anda. Saya menyarankan agar anda menggunakan PC kerana ia mudah untuk rendering video. Tetapi jika kamu telah Mac Laptop itu adalah cara terbaik untuk melakukannya. Anda semua boleh membuat dengan idea anda sendiri. Ada banyak kesan yang kamu boleh lakukan dengan perisian ini. Kamu hanya perlu sedikit untuk menjelajah perisian ini. Untuk tutorial berikutnya saya akan menunjukkan tentang apa hal-hal yang perlu anda ketahui tentang Selepas Kesan dan banyak lagi.

Bertemu lagi....Macam tapir kan ayat kat atas tuh....hahaha..tu semue goggle translate punyer pasal...Post nih aku copy direct dari blog faculty aku...Padan muke...hahaha...Plagiarism...Bio la...Pasal ape...Pasal blog tu aku jugak yang handle...Hahahaha...Memang sesuke ati je copy paste...Tujan aku nak copy semuenyer sebab mau ditranslatekan ke Bahasa....Kat blog tu aku tulih inggelis...Yang bukaknyer aku tengok rame orang luar negare...Tah betul ke tak...Tapi aku akan lempang laju-laju kat orang yang Plagiarism blog aku tuh kalo aku jumpe.....Kalo tuan punye badan takpe...Pass...*giler ke ape...

Blog tuh dicipte sebab minat aku...Tapi nak watnyer tak dan...Nak kene pikir banyak..Biaselah...Offical site...Takkan nak tulih ayat cam tapir lak...Mestila kene berhemah...So, bagi aku die macam melecehkan la...So, aku wat tu pon time cuti sem...Free...So, tak kesah lah...Sekarang, malas sebab banyak keje....Asement menimbun...So, lame gile tak update....hahaha...Jadi sekarang, aku mau copy entry yang aku paling suke je kat citu...wuhhu...

p/s: tunggu entry Plagiarism seterusnyer...hahaha

Saturday, April 16, 2011

2 comments

Sumpit Life [Finally]

Bertemu lagi....Hari ni merupekan hari yang aku declarekan keatas diriku bahawe hari ini adelah hari yang free bagi aku...Aku nak gunekan hari ini dengan semue bende yang tak berfaedah untuk aku laksanekan dalam hari ini...Nampaknye aku dah dapat tidur yang secukupnye setelah menyeruggle dalam last week class...Last week punye class bukan maen padat....Bersengkang mate hari-hari....hahhaha...Lo ni nak rehat pon xlepas lagi...Still hav 2 more bende yang nak kene disiapkan...Ape die???....Repot la der....Agak menyampah jugak wat mende nih...Tapi demi carry marks...Tepakse lah jugak buwek....

Namun...*cam tapir je ayat....sejak kebelakangan ni...Asyik ujan je kat sini....Menimbulkan sesuatu mood yang laen bagi student-student kat sini...Mood tu membuatkan kau sangap nak pejam mate...Pastu berdengkor sampe nak gile....Punce mood tu....Hujan...hahaha..Sejok-sejok ni sedap gile tido....hahaha....So, ramai la yang terjebak aku tengok....Dah xde bende laen nak wat...Anyway aku sebenanyor bukan nak cito pasal bende nih...Nih cume sampingan je...

Ape yang nak dicitonyer, adelah pasal....Aku dah pon abes class untuk sem nih,...Tinggal final je lagi...Sekarang dah study week....So, kne bersengkang lagi la jawapnyer...Sem ni sweet sikit...Last class ade snap gamba..Xpenah dibuatnyer sebelum nih...Sebab ape...Sebap sebelom nih sume pakat-pakat xde kamere...Bile dah ade...Nah ambek kau....Posing jap...Kanan sikit ea...Tu diaq...Tapi xpe...Nak wat memory la katekan....Ape apepon nak kredit la kat tuan punyer kamera..Aku tak tau kamera sape...Yang aku tau kamera tu wane itam...Hahahaha...

p/s: kepade classmate yang xde....len kali tunggu la sampai kelas abes...hahaha...Kan da tade dalam picture..

Wednesday, April 13, 2011

2 comments

Sumpit Semput [Coding]

Bertemu lagi...Dah lewat dah nih...ni pong curik-curik post...Sumpit penat prepare presentation...prepare project...Siapkan projek...2 pulak tuh projek...Dah la projek beso-beso...Hari-hari dok ngadap menatang nih...jaba oh jaba...Esok present second last mini project...Friday sambung again...Huh...sangat meletihkan...Macam nak tekelua bijik mate pon ade bile dok ngadap lappy lame-lame nih...Kalo wat project bagai nak gila pastu xde final exam okeh lah jugak...nih...ade jugak..memang!...

Study?? Happak tara setat lagi...Semuenye salah project....Hahaha...tapi xpe....Tu sume ilmu...Nak wat cane...Name pon student...Keje kau belajo...Belajo la kau sampe bebuih mulut...Tenet pon lagi satu....Making lembap nak kiok...Lame benor nak mengngeloding page nih...Hampeh..Uplod gamba saje dah bape minit...ShitBrixx la tenet nih...TAPIR!...dah malam buto pong ramei lagi dak gune tenet...huh...Mantap.....Anyway java will kill your happy time when you want it....

p/s: tido awal...Mau perform plak besok luse...get enogh rest guys...

Friday, April 8, 2011

2 comments

Sumpit Makanan [Favourite sayur]

Bertemu lagi...Fvourite sayur aku...Kompom licin kalo tinggal kat aku..Tp dengan condition sedap la...Kalo yang tak sedap jangan pulak korang bagi kat aku...Bagi aku care nak masak die memang sumpit simple...Xyah nak sebok-sebok belajo ngan emak...Kat tenet dah belambak...Setakat ni sume yang aku ikot kat dalam tenet tu kire menjadi la...Rase die siyes mantap....yela..dah lame tak makan nyer...Dalam UTM tak banyak cafe yang jual lauk sayur ni...Paling banyak kangkung masak belacan ade...Kalo cafe tu masak sumpit pekat nak mampos kuah die..Nampak sangat banyak giler die bubuh belacan...


Nak resepi aku tak...haha...Ni disebabkan aku saving duit sem ni...So masak sendiri je...Sayur tu pon seikat 7 posen...Boleh bantai sampai tige ke empat orang...Lauk toksah cite la...Paling murah kompom la telur plus bawang sket...Plus lagi..Ingridient yang masyuk...Mayonaise...tetibe jadik slang ala-ala jepang...hahaha...Ok la ak share aku nyer resepi...Stiap orang len die nyer resepi..

+ Bawang besar (seketul)
+ Bawang putih (3 ulas)
+ Bayam merah (1 ikat)
+ Ikan bilis (suke ati kaulah nak bubuh banyak mane)
+ Cili (suke ati kaulah nak bubuh banyak mane jugak)
+ Cukup rasa

- Tumis bawang putih + merah + cili sampai bau tu kat bilik orang sebelah
- Masukkan ikan bilis ikot suke ati kau tadi
- Bile ikan bilis tu dah nampak garing, baru masukkan batang bayam tadi...
- Sambil-sambil tu masukkan air..pandai-pandai la bajet...Kalo nak kuah banyak letak la air tu banyak2...
- Bile batang tu dah layu sket...Baru masuk daunnyer...Tambah sikit air sebab nanti air tu kering.
- Masukkan cukup rase ikot suke ati...
- Kacau la sampe layu...
- Rase la dulu kalo sedap tutop apinye...Kalo tak sedap padan muke...hahaha
- Siap


Sumpit Nak [Basket shoes]


Bertemu lagi...Sumpit style...Sumpit best...Sumpit awesome...Sumpit sumpit...hahaha...memang sumpit sengal...Nak beli kasut tuh...Nak jugak...Nak jugak...Ni memang impian yang baru je terlintas...Mau beli itu kasut...Tapi duet takde...So, cuti 4 bulan ni kene hard waork la keje carik duit...Takde dah datang keje lambat-lambat...hahaha..Padan muke kau...Dah kene potong gaji separoh...kui-kui-kui...

Bukan ape...sebab kasot sport aku dah berak rabak...Segan nak upload gambo kasut tuh...Ranggi sangat...dah macam tapir pon ade aku tengok.....Koyak die bukan men besar lagi kat belah tepi....kiri kanan lak tu.....Yela..mane taknyer...Aku jenis hyper bile bermain..Lompat sane...lompat sini...hahaa..cause that my style when i'm playing...Kalo pasal games, kalo buleh aku mesti nak lincah je..tak tau nape...seronok....happy bile lincah...Yang ni pon nak jugak kene beli...Nanti nak maen tak yah dah sebok-sebok pinjam hak orang...



p/s: harap-harap dapat kumpul duit tu secepat yang mungkin...hahaha....

Sumpit Tweak [Change blog name]

Betemu lagi...."Change blog name"...Korang kadang-kadang mesti terase nak tuka je name blog korang an2....Tapi korang hanye mampu menukar url Blog korang je...Ini disebabkan name tu akan terus disimpan dalam database blogger.com kot...Aku pon tak pasti..Tapi lebey kurang camtu lah...Sebab, stiap blog ade ID die sendirik...So, bagi mengatasi masalah ni...Kite kene tuka sket coding html tu...Sebab coding tu yang akan memanggil data blog korang yang first time korang create blog tu...Maknenye name blog tu memang boleh gune skali je mase mule-mule korang daftar blog tu.....Ni aku nak share la sikit...Memandang kan aku tau la sikit-sikit pasal web language aku share la sket this thing...Ok..Sekarang yang aku tengah membebel ni adelah pasal gambar kat bawah ni...

Ni browser aku...Name lame blog aku ialah Blog Aku...Pastu, name blog aku yang baru Sumpit Ajelah....Korang mesti penah try an nak tuka...Tapi tak jadi-jadi...Ok, korang follow je step aku nih....

+ Pergi kat Dashboard >> Design >> Edit HTML
+ Pastu search (ctrl + f) taip title....
+ Nanti akan jumpe code macam yang kat bawah ni....
+ Pastu delete <data:blog.title/> tu...
+ Replace ngan title blog baru korang...
+ Save and preview...
+ Enjoys...


p/s: delete betol-betol...

Thursday, April 7, 2011

2 comments

Sumpit Tips [Ketawa]

Bertemu lagi...hari ni saje  dah masok kali kedue aku post blog....Sebabp aper....sebab aku rase kiut sangat template baru neh...hahaha..."syok sendiri"...kate Dr. radziah kepade saye...hahaha...Cam sengal jek...Ni dah lepas present BI...dah tak de keje nak wat....So aku update la siket blog nih yang dah lame tak jalan ...Dah macam tapir pon ade aku tengok....

Cite pasal ketawe, ketawe ni aku rase seronok....sape yang tak penah ketawe dalam sehari, die tu diketegorikan pade golongan tapir....haha....yela...nampak sangat menipunye kalo xketawe dalam sehari...Ade ke orang yang tak ketawe dalam sehari??? asenye tapir je yang tak ketawe...Kalo search kat tenet tu, banyak giler fakta pasal ketawe nih...yang aku tau la ketawe nih boleh ilangkan stress...Tapi xpenah lah pulak aku tengok bile orang yang frust menonggeng ke, crush2 ker...yang stress, tetibe teros gelak terbahak macam tapir...Xpenah an korang jumpe...Korang hanye akan jumpe orang yang sedemikian kat dalam anime je...hahaha...cite, besalah....logik ke tak logik ke...hentam sajelah...

Selain tu....yang aku tau lagi pasal ketawe nih ialah ketawe menyehatkan badan...Katenye exercise muke yang paling mujarab....sume otot kau kembang kempes bile kau gelak...so ie minyihatkan kan...hahaha...Gelak gak dapat sembuhkan penyakit...Gelak jugak dipercayai turun temurun oleh ubat batuk cap alagappas....ade kaitan ke...xde...error typing...abaikan...Orang kate ketawe tu dapat bantu proses penyembuhan penyakit....Katenye, dengan ketawa peredaran darah dalam tubuh akan lancar, kadar oksigen dalam darah meningkat. tekanan darah akan normal.....Menarik kan...

Tapi nak ketawe tu bia la bertempat...xkan la pulak kau stress exam dalam halll...Kau ketawe besar cam tapir...Memang kene lempang laju-laju ngan lecturer....haha.....Giler ke ape...So sebagai peringatan...Gelak lah kau ditempat yang sepatutnye....

Wednesday, April 6, 2011

2 comments

Sumpit New [My new template]

Bertemu lagi...Sekejap je nak cakap...Seronok hancurkan template orang...finally get the new template...Really appriciated it...Only take one hour and setengah jam je...harharhar....*giler ke ape...Really simple...Its my style....Like giler sampai tahap tapir....hahaha...Sememangnyer tapir....haha....Seronok kelas IP...buleh putar belitkan coding orang len..hahaha...K lah..xcited sangat...Jap g nak kene present B.I....cam tapir jew...


Sumpit Semangat [Long time no see]

Bertemu lagi....Long time no see la wan....hahaha...Sirously, sumpit lame nak mampos aku tak update blog nih....Nak buat cam mane agi kan....Cam besa la kalo orang lame tak update blog... Alansan die asignment banyak gilak....Tapi aku tak nak lak wat statement yang same jek banyak kali...cam bosan plak...So, alasan aku...Sebab ape aku lame tak update blog....Sebab aku ade banyak projek...ahahaha...term die len ea dari assignment...*giler ke ape....


Seriously projek tu sume cam siyout je....Dah macam PSM pon ade...Tapi aku seronok la wat menatang projek tuh...Tah.... minat aku kot...Tp bile test ke, quiz ke xleh plak ingat...hahha..nampak sangat aku ni makin plupe...Satu projek beso dah setel...yey...gi mam la Application Development....Tp ade agi satu projek yang haram tak jalan lagi....Internet Programming....malasnyer nak wat dah...malas nak pikir...ase cam nk tengok cite je memanjang...Skang tengah mikir tajok PSM...damn la...tak tau nak wat pasal ape...


Minggu ni ngan depan memeng busy...Dah la nak kene present agi...Hidup memang leceh....haha...Pagi tadi baru pas present satu subjek yang orang kate ko kne pandai-pandai la imagine menatang tuh...Pastu ko kne translate kan situasi tu gune simbol which is huruf (Z)...Macam sengal pon ade bile aku pikir balik....Tu sume dunia requirement...Memang menShitbrixxkan......Yang tak ley blah....Aku bukan men semangat present kat depan...Pastu last skali ape yang aku present tu totally dustbin...Tp ade la sikit yang betol....Sape suruh kasi name tajok yang meng kompiuskan....kalo tak tulis term U** tu kan dah tak peningkan kepale group kitorang...cam hampeh je...Sumpit markah group aku low..shitBrixx...


Anyway that is experience...Make it as your teladan....hahaha...Last but not least....OS memang serabot...tiap-tiap minggu nak kene ade quiz...siyout...