Monday, October 10, 2011

3 comments

Sumpit Kahwin [01.10.11]

1 oktober 2011 merupakan tarikh penting bagi kakak aku....Yela orang dah tak sabar nak disatukan...Aku balik rumah awal gile pasal wedding ni punye pasal...Lol...xdela aku plan nak balik sehari sebelom wedding, tapi membe nak balik awal pasal ari jumaat die xde kelas...Ape lagi, terpakse la skip 2 kelas...haha...Wedding kali ini merupakan wedding yang paling last meriah la kot bagi aku....Setahu aku, rumah pengantin perempuan je yang wat meriah-meriah ni....Yang tinggal cuma lagi sorang je dalam family aku yang tak kahwin lagi...Aku la tu...Tapi lambat lagi masanya...Kumpul dulu duit banyak2...Barulah hati senang nanti...Wedding kali ni aku ajak membe aku datang untuk rase suasana kenduri kat kampung ni...Nak tau sape....haha...Atif...Die kan anak sulung...So, xpenah rase la bile adik-beradik kahwin...Anyway kenduri memang memenatkan..Nak kene angkut sane, angkut sini...Paling aku tak suke bile kene jage anak sedare...Dah lah tak reti duduk diam...Nak je aku tambat kat tiang...harharhar...*Gile ke ape...









Kelmarin 08.10.11 pulak kenduri belah lelakinye...Yang lelakinye orang johor...So, dekat jela dengan UTM...Tapi xdela dekat sangat..Muar kot..2 jam seyh...Aku g ngan coursemate aku...Shah ngan Nuar...Kenderaan??....Sume sumber2 aku dah try...sumenye nak gune time tu...Ape lei wat...Tp naseb bek dapat kete sewa available lagi...So, hentam jela...Rumah abang ipar aku tu dekat je dengan kolam air panas...Dalam selang 4 buah rumah dah sampai kat kolam tu...Plan asal memang nak berendam dalam kolam tu...Tapi, malang nasib tak berbau...*betul ke pepatah ni...haha..da lupe....Tayar kereta pulak boleh pancit...Dah kene cancel nak berendam...Anta kedai, nah kau skru seketul kat tayar..Bukan main panjang lagi...datang dari mana aku pon tak tau...Lepas cacing tayar, gerak balik UTM la smule...Selamat sampai kat UTM pukul 9....Terus pulang kete sewa tu...

p/s : Yang hampehnye, tayar kete tu da memang boco dari awal...Siot tol owner kete tak bagitau...Naseb bek xde pape jadi kat kitorang...kalau tak *****

Tuesday, August 30, 2011

0 comments

Sumpit Raya [1 syawal 1432H]

Hari ini 1 syawal adalah hari yang sangat dinantikan oleh semua orang islam...Ia merupakan hari kegemilangan bagi umat islam setelah berlawan untuk menahan lapar dan dahaga disamping hawa nafsu selama 30 hari....Nampaknya ramadhan telah pun oergi meniggalkan kita...Diharap kita semua akan berjumpa lagi pada tahun hadapan....Nak cerita pasal 1 syawal ni, memang seronok...Dulu-dulu mase kecik semangat bebenor bangun awal...Nak mandi sunat hari raya aidilfitri...Pastu tak sabar nak jumpe membe, pasal nak pergi masjid sesame...Dulu rajin jalan kaki...Kalau ikut jalan tar agak-agak 1.5 kilo gak la rasanya...Tapi kitorang takdelah nak ambil jalan tu..Pasal jauh...So, kitorang ni kan hero kampung...So, dah tahu la selok-belok jalan paling dekat nak ke masjid...

Mase kat masjid, memang riuh besembang dengan membe...Bukan nak takbir same..Lol...Seronok sangat main jentik tangan...Lol..Pastu, abes je sembahyang raye, terus cabut balik rumah same-same...Tujuannya nak kutip duit raya secepat yang boleh....So, masing-masing semua dah mindset datang nak duit raya...Makan tak kesah...Lol..Tapi, makcik-makcik ni pandai....Diorang pakse la kitorang makan dulu...Pastu baru dapat duit raya...Lol...Yang tak bestnyer bile time bagi salam kat tuan rumah...Semua kecut nak bagi salam...Lol..Aku pun tak tau kenape..
Jadi, sekarang aku dah besar...Semuanya dah berubah...Habis khutbah raye baru balik...Pastu bermaafan dengan keluarga...Pastu baru sambung beraya...Sekarang aku tengok budak-budak blok aku dah xwat cam kitorang dulu...Dah pecah tradisi rasenyer.....Semuanya ikut baraan orang-orang tua.....Bile dah beso ni, kena la join baraan orang-orang tua ni...Time tu baru tahu kalo ikut baraan tu, kompom at least dapat duit raya serinngit setiap rumah...Takde lah diorang nak bedebar macam kitorang mase kecik dulu nak bagi salam...Lol...Bile dah besar, dah tak dapat duit raya dah...Dah besar tuhak...Bile dah join baraan ni, adelah pulak misi baru...Misi makan-memakan.....hehe....

Kat blok aku setiap raya always ada baraan...Baraan tu cam berarak...Maknenye berkunjung kerumah jiran ramai-ramai satu blok...Jadi, setiap rumah ade makanan special diorang sendiri....Biasenyer semua wat juadah yang pelik-pelik...Ade laksa, lontong, laksam, nasi dagang, mee sup, bihun sup, sup tulang, satay, rojak, pecal dan yang sewaktu dengannyer lah...At least setiap rumah mesti kene rase sikit...Nak bantai banyak-banyak nanti rumah yang belah-belah belakang kang dah full lak perut....Tahun ni rumah aku buat laksa dengan nasi kerabu...Nak, datang beraya!...Sape cepat dia dapat...Lol...Biasenyer baraan belah lelaki habis at least pukul 12 tengah hari...Pastu belah petang pulak, baraan yang belah perempuannyer...Ok lah...Rasenyer ni jekot yang aku nak kongsikan...Ridzuan Mat Nayan singing out...


p/s : Last-last, entry 1 syawal tak lepas jugak...Dah lepas 1 syawal pun hari ni...Busy sangat beraya...Pagi baraan, petang rumah membe, malam rumah sedara....FULL...(,'')...

Saturday, August 27, 2011

0 comments

Sumpit Raya [Aidilfitri Yang Dinanti]

Ramadhan dah nak berlalu pergi...Lagi 2 hari korang dah boleh bantai makanan puas-puas....Maknenye tarawikh tinggal lagi satu malam jelahkan....Dikesempatan ini, aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin kepada semua sahabat yang mengenali aku....Segala salah dan silap aku, mohon diampunkan...Kosong - kosong tau...Lol.....So, dalam saki baki masa yang tinggal ni...Rasenyer semua orang dah sibuk memulakan masakan untuk juadah berbuka puasa....Eh, jadah ape nyer...Sibuk memulakan juadah raya...Nak buat rendang lah, ketupatlah, lemang lah...dan macam-macam lagi...Sumpit terliur....Raya kali ni macam special sikit...Raya merdeka...Tahun-tahun lepas...Deepa Raya...So, aku vote orang akan sambut raya dengan meriahnye dari merdeka...Rasenyerlah...Just pendapat...Ape yang aku tau, merdeka ni kerajaan nak sambut jugak...Tapi tunda la..Bukan pada 31 ogos ni...Tapi pada 16 september tak silap aku...Malaysia Day.....Boleh ke tunda-tunda....kekekeke....Ok lah...Actually aku dah xde idea ape nak kongsikan...Puasa, letih nak pikir...So, tunggu entry pagi raya...Kalau aku rajin buat la...kekeke...Ridzuan Mat Nayan singing out...



(⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫.
 ` ⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
   ☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
   /▌*˛˚ღ •˚ SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ♥˚ ✰* ★
.../ \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ♥ ♥ ♥
 
Selamat★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★Hari Raya★ 。* 。
° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門| ˚Maaf Zahir dan Batin :')
 
`⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫ ✿¸.•❤••❤•بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •❤••❤•.¸✿
* _Π_____* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* ° love ˚ • ★ *˚ .ღ
/______/~\SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI ˚ ✰* ★
| 田田 |門| ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚ love
MAAF ZAHIR DAN BATIN.............


p/s : Wording raye kat atas ni semua aku rembat kat post fb...kekeke...

Monday, August 15, 2011

0 comments

Sumpit Komputer [Screen Locker]

Kadang-kadang kite sering lock komputer kite supaya orang lain tak boley aksess komputer kita....Nak kene gune logon password lah....Lecah lah.....Ape yang xbestnyer bile kite lock komputer tu, ape yang kite tengah download tergendala right...So, aku ade terjumpe satu software yang baik punyer...Yang diberi nama Screen Locker...Software ni sangat berguna kat aku bile mana time-time critical...Korang tau kan time-time critical aku macam mana...Bile anak sedara aku balik rumah lah...Haaa...Diorang ni sebok nak main gamelah, youtubelah dan macam-macam lagi.....Bagi aku macam tak safe lah nak pass kat diorang macam tu je...Aku takot diorang terdelete file...Kiok aku...Lol...Satu lagi reason sebab ape aku pakai software ni, pasal diorang dengan suke hati pergi cancel ape yang aku tengah download...Naik hangin aku dibuatnyer...So, dengan adanya software ni....Korang boley tinggalkan lappy dengan senag hati tanpa diganggu orang lain...Ni sedikit screenshot daripada software tu...


Cara nak gune die sumpit simple....Yang TO PAUSE tu selang masa untuk pause...Yang PAUSE tu untuk pause screen tu berapa lama....Korang save, nanti die caountdown...Macam contoh kat atas tu...Selang masa dia 60 minit...Nanti bile dah lepas 60 minit die akan pause selama 4 minit...Tapi, mase tengah pause tu nanti korang tak boleh nak gune apps lain lah...Die akan pause sume apps mase tu...So, korang kene tunggu sampai abes masa la...Software ni akan rotate selagi korang tak exit...Kalau block pulak, die akan terus pause...So, the best time for me to use this software masa aku nak gi tandas , tarawikh, mandi dan lain-lain lagi lah...Kalau nak download ni MAKAN nyer....Oklah, rasenyer ini sahaje yang aku nak kongsikan....Ridzuan Mat Nayan signing out...


p/s : Enjoy this software = )

Friday, August 12, 2011

0 comments

Sumpit Komputer [Browser Lock]

Hari ni aku nak memperkenalkan kat korang pasal Browser Lock...Pasal ape aku tetibe je nak sibuk cerita pasal bende nih sebab Anak Buah aku balik lah hari ni...Masalnyer, diorang ni dah power sangat pasal tenet...Nak-nak si 'Gemuk' tuh....Tak abes-abes ngan youtube die...Katenye nak tengok crush die...TET...Crush Gear lah...Citer katun...Kesian, aku dah tamat pon cerita tu mase sekolah dulu...kekeke...Nasib baek diorang nih still tak reti guna facebook lagi...Kalau x...jeng jeng jeng....Tapi dulu die ade la request kat aku suruh wat akaun fb...Hahahah...'Tak payah'...kekeke...Pasal umah die pon ade tenet...Tapi yang die reti cume bukak youtube sahaje...So, aku malas lah nak ajar guna fb...Nanti ketagih macam korang....kekeke...Second reason pasal ape aku gune software ni, si adik Gemuk tu pulak...Yang perempuannyer...Diorang ni kalau bukak tenet terus main game for girls kot...Tah mane tah diorang belajar...So, aku decide tok block aku punyer browser demi benda yang aku nak download tu...kekeke...

Pasal software ni, just trial....Aku bukan nak gune selamanya...Tapi untuk time-time critical je macam sekarang ni... Bagi aku sangat berguna sebab boleh lah blok ape yang anak buah aku search...Kekadang diorang ni bukan leh caye...Tah ape2 bende entah yang diorang search...Nak suggest jugak untuk family...Supaya anak korang nanti tak kacau korang main fb..TET....kekeke...Oklah, rasenyer ini sahaje yang aku nak kongsikan...Ridzuan Mat Nayan signing out...

p/s: Adeyh sakit perot, makan pedas pagi-pagi bute...=(

Wednesday, August 10, 2011

0 comments

Sumpit Sengal [ Mercun oh Meriam]

"Kalau kampung tu takde bunyi mercun.....Tak bulan puasa lah der"...Tulah budak-budak zaman sekarang...Padahal same je pun dengan budak-budak zaman dulu....Tapi zaman sekarang lagi ganaz...Mercun dah macam meriam pada zaman dulu-dulu....So, aku rase sekarang ni dah takde kot orang yang main meriam...Semua dok main mercun yang gabak-gabak tu....Cerita pasal meriam ni, teringat lah pulak experiance lalu, mase kecik-kecik main meriam dulu...


Aku dulu main meriam pakai tin je....Kitorang tak berani lah sangat nak main meriam pakai buluh...Senang sangat nak teburai tangan....Sumpit takut....Lol....Tin yang paling popular mase tu...Tin milo la...Buang die punyer bahagian belakangnyer, pastu sambung ngan lagi satu tin....Then, tanam...Pastu siap meriam nyer.....Ni lah meriam yang kitorang selalu buat...Senang...Ape yang seronoknyer main meriam ni....Lawan bunyik la...Blok ni lawan bunyik ngan blok tu...Sape paling kuat die menang...Lol...Macam tapir je bile dipikirkan balik...Bukan ade ref pon yang jage...So, sape yang main meriam tu, dielah yang menang...Sebab, masing-masing rase meriam diorang paling kuat...Lol...

Aku main meriam tu, lepas bapak aku pergi tarawikh la...Tapi, ade sekali.....Membe aku dah main dulu sebelum tarawikh...Mengamuk bapak aku dengar...Mane taknyer, Pergi tala kat depan rumah aku...Tak ke mengamuk bapak aku tu...So, lepas bapak aku g tarawikh....Aku pon join lah diorang...Tapi aku soh tuka tempatlah...Kang orang sebelah umah pulak kluar bawak M16...Lokasi yang terbaik, belakang rumah membe aku tu...Sunyi, gelap dan mantap....Baru lah boleh talun kuat-kuat...

Ade satu mase tu, mase, time membe aku tu pergi tuka kabat dalam meriam tu....Nak tuka kabat tu mesti jolok kat dalam meriam.....Jolok punyer jolok...Pastu ...Boom...Letupan kecil berlaku...Lol...Tapi xde yang cedera pon...Cuma tangan membe aku tu hilang bulu...Sebab letupan kecil tu tadi.....Lol...Memang kelakar...Meriam tu meletup sebab ade kabat yang tertinggal kat dalamnyer yang masih terbakar....Lol...Ok lah...Rasenye tu je cerita pasal meriam yang aku ingat...Nak ceriata pasal mercun, macam tak klasik...Sebab meriam itu sekarang dah semakin pupus ditelan zaman....

p/s : Main mercun tu berhati-hati, jangan sampai lah pulak putus jari...

Monday, August 8, 2011

2 comments

Sumpit Kelakar [Extraordinary of Anak Buah]

Bila terkenang balik kisah-kisah yabg lalu, aceyhh....Teringat lah pulak kat anak buah aku...Anak buah aku semuanya perangai pelik-pelik....Biaselah, budak-budak...Lol...Kali ini aku nak story lah sikit pasal ape yang extraordinary sangat anak buah aku ni....Aku susun anak buah aku ikot sape yang lahir dulu...Rasenyer aku tak perlu lah kot nak bagitahu anak buah aku ni anak abang aku ke, kakak aku ke yang keberape...Nanti korang pulak yang pening...Lol...Contoh, "Yang ni adik kepada A anak kepada abang aku nombor TET...."Kan pening...kekeke...Okay jom tengok...



Ni name die hazirah...Ni anak sedara aku yang first...Kecik-kecik dulu akulah yang selalu dok melayan die...Bile dah beso, kurang lah layanan...Lol...Layan anak buah yang paling kecik la pulak....kekeke..Keistimewaan die 'jeling'...Lol...Kalau merajuk die akan jeling orang tu macam nak bunuh je aku tengok...kekeke...Bapak bedebar...Sekarang ni die dah form 1...Sekarang aku dah tak reti nak menyembang dengan die...Lol...Apela Pak Su ni...



Next, faiz...Yang ni special sikit...Kalau tak 'Tumpah' tu bukan die lah orangnyer...Yang ni kalau makan, mesti ade bende yang die akan buat tumpah...Kadang-kadang habis kelam-kabut dibuatnyer....Tumpah itulah, tumpah ini lah...Rasenyer sebab keadaan fizikalnyer kot yang membuatkan die tak larat angkat barang...Lol...Aku pon tak sure....



Ni yang aku paling geram...Si syawal yang gemuk...Keistimewaan die, 'tak malu'...Dalam banyak-banyak anak buah aku, yang nilah yang paling hiperaktif...Siap gi cek ngan Dr. lagi...Dan Dr. mengesahkan die ni hiperaktif...Die ni memang selalu jadi bahan belasahan adik-beradik aku...Kalau nangis sekejap je..Pastu elok balik...Sebab tu aku suke sakat die...Die ni tak malu bagi aku sebab, ade ke patot pergi rumah orang sebelah tengok astro cite katun...Pastu balik umah bawah makanan yang die amek kat umah orang sebelah...Memang rase nak lempang laju-laju...



Next, aina...Yang ni paling tak boleh blah....Ape yang bestnyer pasal die....Mulut die....Ciwek.....Dah macam Ning Baizura..Lol....Die ni kalau membebel memang susah nak berhenti....Ade je bende yang die nak cakap...Kalau boleh aku nak seletip je mulut die ni...Die ni kaki astro ceria...Semua cerita kat citu die dah hafal...Tension aku...Padahal cite tu dah berape ratus kali ulang pon aku tak tahu...Menyibuk je orang len nak tengok cerita lain...




Yang ni siti...Ade gaye ala-ala datuk siti tak...TET..tak de...Die ni budak lagi..Tak layak bergelar datuk...Yang ni semua adik-beradik aku geram ngan die...Keistimewaan die 'wat dono'...Kalau suruh buat kerja memang pemalas...Padahal suruh amik benda yang dekat ngan die pon malas...So, aku selalu tarik rambut die disebabkan kemalasannyer...



Next, alia...Yang ni aku tak berape suke...Lol...Yela, yang special pasal die aku tak leh nak kacau die...'Kuat menangis'.....Kadang-kadang kalau anak sedara aku yang lain main bisik-bisik pasal die pon die dah menangis...Tak boleh nak marah langsunglah dia ni...Die lebey suke duduk ka rumah atuk die yang lagi satu...Kat sane semua orang caring kat die tak macam kat rumah atuk sini...Selalu je ade orang kacau die...Lol...



Ni pulak, haziq...Yang ni tak reti cakap lagi time last aku jumpe die...Die reti cakap 'No' je...Kalau aku tanye pape, die balas no la...Adeyh...Memang pelik...Yang ni kalau die tengok bapak die missing, die akan menangis...Manja kat bapak...Lol....



Next, afifah....Huh yang ni ganaz...Yang special pasal die, die punyer suara 'Rock'...Suara dia dah macam budak lelaki lepas baligh...Die punyer ton suara memang macam laki.....Lol....Dlam family aku die ni yang paling bising.....Kalau menagis tak ingat dunia...Yang ni takut siket dengan aku...So, aku la yang selalu nyakat die soh nangis...Lol...



Ini Iman....Yang ni tinggal sekali kat rumah aku...Hari-hari dah jumpe...Yang ni aku tak rajin menyakat...Sebab die ni pelik....Kau kasi je astro oasis ngan discovery channel...Terus diam....Memang obses dengan binatang...Baru-baru nikan aku baru balik rumah, so aku tengok sume mainan die 'binatang'....Lol...Binatang yang paling die suke gajah...Aku pon tak tau nape...Kalau oasis die suke tengok zikir...So, kalau masok waktu campak jelah die kat depan tv...Senyap lah die...



Yang ni kalau tak salah aku name die adriana batrisyia...Yang ni aku tak penah jumpe lagi...Lol...pasal kakak aku yang ni duduk kangar..Perlis nuh...So, die balik rumah time aku tak dapat balik rumah...Jadik aku tak tau ape super power die ni...Lol...Dan ade lagi 2 orang anak buah aku still baby...Syahmi dengan mia...Tak sabar nak menyakat raya nanti...Menyakat anak sedara memang menyeronokkan....Lol...

p/s : Anak sedara korang?

Sunday, August 7, 2011

0 comments

Sumpit Life [Gelagat Tarawikh]

Dalam setahun, hanya sekali sahaja bulan yang sangat berkat datang menjengah kita....Bulan puasa lah kan...Takkan datang bulan pulak...Oppsss...Lol...Dekat sini aku nak berkongsi pengalaman aku lah, macam mana gelagat orang-orang kampung aku masa menunaikan ibadah tarawikh...Haa...Ade yang best dan ade jugak yang tak best...Agaknye aku cerita mane pengalaman yang aku ingat sahajelah...Nak recall benda-benda yang dah lepas susah sikit..Lol...

Dulu masa aku kecik rajin bebenor ikut mak bapak pegi masjid....Yela ade moreh.....Free-free je perut aku buncit...Boleh jumpe membe....Padahal kat sekolah dah puas jumpe...Yang bestnyer mase tu, pegi masjid pastu wat 4 rakaat je...Budak-budak...Biasa lah...Cepat bosan...Lol...Rakaat selebeynyer, main mercun lah kat luar masjid...Pastu kena sound ngan pakcik-pakcik...Lintang pukang belari...Lol....Benda yang aku paling tak suke bila ade membe yang kacau orang sembahyang...Kalau kacau jeling-jeling tu aku tak kesah lah...Ni yang suke sangat dok men angkat-angkat kain pelikat orang...Macam haram...Rasa nak terajang pon ade...Nak lari sembahyang kat depan, tak potong lagi time tuh...Lol..Kelakar..


Pastu, ni bile dah lepas potong...kekeke...Datang masjid awal sebab nak jumpe membe yang dah lame tak jumpe...Yela, sekolah masing-masing dah lain...Time tu, sembang habes pasal sekolah masing-masing...Padahal masing-masing tak suke pon pergi sekolah...kekeke...And then, time tarawikh tu adelah pulak bende lain yang menggangu environment yang syahdu itu...Haha..Mercun meletop kuat nak mampos...Tekejot, semua orang..hahaha...Rasa nak pelangkung je budak yang men mercun tu...Dulu aku main mercun, xdelah sekuat sekarang....Dulu main mercun bawang ngan papan je...Sekarang, macam-macam mercun ade...Ketupat, bola, lotus, lalat...Huh...Mengaco sahaje...

Ni pengalaman paling latest la...Sebab kali ni first time sambung belajar dapat puasa full kat umah...Sebelom ni, sparoh-sparoh je...Yang aku paling tak suke...Yela pak indon ni bawak moto xde lampu...Ade ke patut die pakai lampu suluh..Lol....Aku ingatkan ape...Kalau aku langgar, tak ke naye...Kali ni aku tengok bilangan orang yang gi sembahyang tarawikh tu ramailah...Yang terkilannyer, generasi ketiga kampung aku masih kuranglah...Sape generaasi ketiga tu...Budak-budak remaja lah....Abestu sape lagi...Ish2...Mungkin diorang ade alasan diorang sendirik kot...Kita kena berfikiran positif...kekeke...Oklah...Rasenye tu jelah pengalaman aku yang boleh aku recall...Selamat bertarawikh...

p/s : Pengalaman tarawikh korang macam mana pulak...

Sumpit Aktivi [Dinner SAP Industrial Programme 2011]

Ni last program yang kitorang kena handle sendiri...Tujuannye sebab nak menyampaikan sijil bagi peserta program ni lah.....Memang kelam kabut pengurusannye...Coz dalam minggu tu kitorang ade presentation projek ngan exam...So, agak busylah nak tumpukan kat dinner...Aku biaselah...Dah takde kerja lain yang nak diassingkan kat aku...Design pamplet...Asalnyer kena design buku majlis...Fuh...Dalam masa yang singkat...Memang susah nak buat kerja...Dengan info yang tak berapa sure lagi...Sumpit pening....Tapi nasib baik duit program xberape nak cukup untuk wat buku tu...Fuhhh... Lega...Then tuke ke pamplet lah...Senang lah sikit kerja...Yela mase tak mengizinkan....lol....Anyway, dinner tu memang best...

 That my works...=)


Very Important Person.....


Makan-makan...


Band UTM...Aku tak pernah tahu UTM ade band sendiri....


 
Thats our certificates....



All of us....


Jejaka-jejaka gantang....


Wanita pun gantang-gantang ker??? lol...


Diorang kate like father like son...Betul ke??...


Skandal panaz...




Skandal lagi...




Penat je aku balut coklat besar-besar...Last-last katrij tu dapat kat Nuar...lol...



p/s : No comment

Friday, August 5, 2011

0 comments

Sumpit Lame [Tamatnya Kelas SAP]

Memang dah lame aku tak update blog ni....cerita tu memang ade banyak je nak diceritakan...Tapi sibuk sangat dengan kelas SAP...Setelah 2 bulan mengharungi kelas tu....Sumpit bez....Kalau lah satu sem tu satu kelas je ade....Memang seronok...Sepanjang aku ikut kelas tu memang tak bosan lah macam kelas-kelas yang lain...Environment die lain lah...Trainer pon sporting....Kalaulah dapat lecturer maca tuh...haaaaahhhh...Semput lagi....Detik masam-masam manis pon banyak...Sampai tak sempat nak kongsikan...Iyelah memandangkan kitorang ditempatkan di kolej yang xde wayar lan...lol....Nak gune internet kene pakai wifi UTM lah...Tau tau jelah kelajuan wifinyer...So, sebab tu lah ak maleh nak update blog...Lambat sangat...

Sekarang ni aku baru nak ceritakan lah sikit pengalaman aku selama mengikuti kelas tu....Yang aku paling suke time lawatan industri kat KLCC....Bukan senag nak naik kat jambatan berkembar tu...Kitorang semua memang sangat teruja...Yela...Slalu kite dapat naik sampai tingkat 3 je...Yang ade  banyak shopping complex tu je...Tapi bangunan tu sebenarnye semua pejabat para-para company je...Aku ingatkan apelah bangunan tu dibina.....Kat situ kitorang melawat company I-Perintis...Nak tau cerita lanjut pasal company ni...Klik lah SINI...Aku pon xbape arif sangat nak cerita pasal company-company ni...Kat bawah ni merupekan moment-moment yang tak dapat aku lupekan....Sumpit masyuuuk...


Nilah menara berkembar KLCC bagi sesiapa yang tak tau lah..lol...



Abaper's UTM....Yeah..


Nilah tingkat 45 tu (xsilap akulah)...


Ni time makan...Kitorang datang sini memang tok makan pon...Makan saje diorang kasi 2 jam...haaahh semput lagi..



1, 2, 3 makan....



Sumpit time ni perut aku dah nah pecah...Makanan banyak nak mampos...



Ni lawatan ke company I-Perintis tulah...Jumpe para Abaper's...


Makanan yang disediakan memang infinite...Aku sampai xlarat nak try semuanyer...Yang paling xboleh bla nyer...Oyster yang fresh...Nak muntah aku makan...Hanyir nak mampuih...Ape-ape hal pon...Lamb chop die terbaik...kekeke....Ok lah...Rasenyer tu je aku nak ceritakan...Tibe-tibe idea aku lari 100 meter berpagar....

p/s : Selamat berpuasa penuh...