Tuesday, January 4, 2011

Sumpit Life [Jogging Baik Untuk ape?]

Bertemu lagi...Majulah sukan untuk negara...Apekehal nye YO...Tetibe maju sukan untuk negare...Hahaha...Ni aku mau cerita sama korang...Kebaikan bersukan...Kite bersukan ni bukanlah sebab untuk negare...Korang jangan aim nak jadi cam khairul fahmi lak...Kalau petang-petang just jogging memang tak dapatlah nak jadi cam die...Nak jadi cam die kene tanyer die..Ape tips die...Hah,,merepek no 1....Ok lah...Bersukan ni banyak kebaikan die...Memang banyaklah kalau nak difikirkan...


Tapi bagi pandangan akula...Bersenam ni bagus tok dak-dak degree...Kenape degree?? Aku pon tak tau...Abaikan...*giler ke ape*...hahaha...Berbalik semule pade cerite...Bagi aku bersenam nih bagus untuk otak aku..Entahlah, kalo aku bersenam je esok bangun pagi rase malas gile...Kaitan???....hahaha...Memang la malas...tapi bile dah mandi mau segar giler...Dalam kelas rase sedikit fresh la daripade biase...(Hot fm lebih  gegar dari biasa)...Mengapakah...Tetibe jek...*mereng ke ape*...

Selain itu...Berbahase melayu lah pulak mamat nih...hihi..Aku rase lubang hidung semakin besar....Then easy for us to take breath...Then we get more oxygen in our body....Berbahase inggeris pulak.....Hadoi... Betol...Nanti kalo bersenam boleh jugak baiki saluran pernafasan dan jantung...Xdelah semput hari-hari sedut air cond...Nak-nak pulak air cond makmal 10....Dalam 20 tahun kot beroperasi...hahah...*giler ke ape*...Ade maksud tersendiri...Korang tak perlu tahu...Hanya yang tahu saje yang tahu...Amacam bebelit-belit x lidah korang...

Aku nak membebel panjang-panjang pon pasal kebaikan bersenam xgune jugak...Sebab korang sendiri pun tahu kan ape output die...Ni cerite die...Sebenonyer aku nak cite bahawe aku dan rakan-rakan aku telah berjogging ke highway luar UTM tu je...Panjangkan mukaddimah aku...hahah...Poyola mamat ni...itupun nak cite...Mesti korang terpikir camtu kan...Ok fine...Yang penting i get the healthy part...YES...


Jogging kesane memang jaoh...Bape kilo tah...Tapi yang tak besyer....Punyerlah jauh kitorang jogging pastu peluh sikit je kuar...Niat nak kasi buang itu toksik banyak-banyak...Kes die sebab kat kawasan tu berangin sangat...Kuat kot angin die...Kalo nak shooting cite terbang-terbang boleh lah kot...Cite "pari-pari jogging ke" @ "kupu-kupu melayang ke"....maybe ok lah kot...hahaha...*matilah aku kene pangkah ngan orang tu nanti*...yang ni pon korang tak perlu tau...secret...NEED NOT TO KNOW....giler berbahase polis plak...

So sebagai penutup...Aku sarankan korang gilah bersenam petang-petang...Xyah lah nak menghadap laptop yang membuatkan perut kite semakin sihat...You can change it if you want...If you always says lazy...then you become lazy...because it will become your habit to do so....Giler bernas tak ayat aku...ahahaha...

3 comments:

tinot said...

jom ar frisbee!!!!

Sape tu Wanna said...

jadahnyer...siyes men frissbe buat kaki aku kejang...

tinot said...

ko xckup taf ar tuh...

Post a Comment